Apia Lammtarra 105 mm , 130 mm ve 130 mm Badel modelleri ile levrek avcılarının ilgisini çeken sahteler arasındadır.
Benimde 130 mm ve 130 mm Badel modellerine Marmara'da uzun süre şans verdiğim ancak çok fazla balık yakalayamadığım sahteler arasında yer alıyor. Sığ dalan bu sahtenin normal modeli 30 cm dalara sahipken, badel modeli 60 cm dalara sahiptir. Tungsten bilye sistemi bulanan bu sahte erim konusunda karşıdan rüzgar alan meralarda biraz yetersiz olsa da , mükemmel bir aksiyona sahip.
Akıntıya karşı yüzmek için tasarlanan bu sahte; akıntıya ve dalgaya yakalandığında wobbling (yalpamala) aksiyonuna başlıyor ve dalga içinde müthiş bir yüzme performansı oluşturuyor. Biraz hızlı sarım yapmaya başladığınız ve minik jerkler verdiğinizde Lammtarra adeta çoşuyor ve side to side rolling (yanlara doğru rulo) aksiyonunu da yüzüşüne ekleyerek sizi kendine aşık ediyor. Aynı zamanda bu aksiyon ve tungsten sisteminin suda çıkardığı titreşimin çevredeki balıkların dikkatini çekeceğini düşünüyorum.
Aksiyon olarak kendini bana sevdiren bu sahtenin 130 mm lik modellerinden istediğim verimi alamadığım için 105 mm lik modellerine yöneldim ve Marmara'da ciddi verim almaya başladım. Apia Lammtarra 105 mm üzerinde 60 cm dalar yazmasına rağmen izlenimlerime göre suyun ortalama 40-50 cm altından geliyor. Erimi 130 mm lik kadar iyi ve lokmalık olduğu için belkide avcı balıklar tarafından daha çok saldırı alıyor.
Marmara avcıları için 105 mm lik modeli çantalarında bulundurmak avlarında fark yaratmalarını sağlayabilir.

Aklınıza takılanlar ve renk önerileri için yorum yazabilir veya mail ile iletişime geçebilirsiniz.